Orlando 2009

Yhdysvallat 10.2.-4.3.2009

Lentoreitti: Helsinki – Frankfurt (Saksa) – Orlando (U.S.A)
Lentoyhtiö: Lufthansa (arvio:**) (hinta n. 600e/hlö)
Majoitus: Ramada Orlando International Drive Lakefront (1 double room). Viihtyisyys ***, esteettömyys **** (hinta 90 USD/yö/2 queen bed room)
Matkaryhmän koko: 5 henkilöä (me, 1 avustaja, 2 äitiä)
Julkinen liikenne: bussit ****
Sää: lämpötila keskimäärin +20 (meille liian kylmä), tuulista
Nähtävyydet: Universal Studiot, Disney World, Orlando Downtown, Old Town, Orlando Magic vs. Detroit Pistons NBA-matsi, Tampa Bay Lightning vs. New Jersey Devils at St. Pete Times Forum
Auton vuokraus: $ 250/ 1 vuorokausi + bensat

(*= selvittiin hengissä, **=seikkailuhenkiselle, ***=kelpaa, ****=vaativampaankin makuun, *****=loistava)

Valitsimme kohteeksi Orlandon lämmön ja mielenkiintoisten nähtävyyksien perusteella. Lämpötila oli lievä pettymys, Välillä tarkeni t-paidassa hyvin, mutta ajoittain turvauduimme pipoihin ja takkiin. Nähtävyydet olivat odotettuja. Tietysti ne houkuttelevat paikalle myös muita turisteja. Paras kokemus oli Old Town kaupunkitapahtuma vanhoine autoineen.

Lentoyhtiö Lufthansa tuotti pettymyksen. Jatkolentomme liput olivat yhtäkkiä kadonneet heidän järjestelmästään. Pelkäsimme jo käännytystä kotiin heti alkumatkasta. Hengitystukilaitteelle ei tarjottu pistokepaikkaa kuin ykkösluokanlipun hinnalla. Siihen emme suostuneet.

Majoituimme viiden hengen porukalla yhdessä hotellihuoneessa. Sopu sijaa antaa ja joustava avustaja nukkuu lattialla. Huone oli tilava ja siinä oli kaksi queensize-sänkyä. Parhaita puolia olivat hintaan sisältyneet: mannermainen aamiainen, langaton verkkoyhteys ja lämmitetty uima-allas,  jossa  hyvät loivat rappuset kaiteella varustettuna. Huonevarustuksen mikro ja jääkaappi takasivat halvat lounaat. Suihkutilat olivat esteettömät, mutta haastetta aiheutti seinään kiinnitetty suihku. Tämä letkuttomuus tiputti esteettömyyspisteitä.

Busseilla oli helppo matkustaa. Bussilinjat olivat kattavat ja riittivät lentokentältä hotellille sekä hotellilta nähtävyyksille. Kuskit auttoivat mielellään ja sitoivat tuolit hyvin kiinni. Ärsyttävää oli vain sadan metrin välein asetetut pysäkit. Tämä jatkuva pysähtely aiheutti epämukavuutta ja pitkiä matkustusaikoja. Saimme myös luvan etukäteen käyttää paikallista matkojenyhdistelykeskusta. Eli invataksia huokein hinnoin. Etukäteen tarvitsi vain lähettää lappu, jossa todettiin englanniksi, että olemme vammaispalvelulain piirissä oikeutettuja taksin käyttäjiä Suomessa. Kokeilimme tätä palvelua kahdesti. Menimme luonnonpuistoon päiväksi ja yhtenä yönä palasimme sillä kaupungilta. Kokemusten perusteella homma toimi kuin Helsingin matkapalvelukeskus.

Paikalliset liikkuvat pääsääntöisesti vain omilla autoilla. Tämän vuoksi jalkakäytävät ovat huonossa kunnossa tai niitä ei ole lainkaan. Mekin olimme vuorokauden yksityisautoilijoita. Teimme matkan Tampaan. Lysti oli melko kallista, mutta sen arvoista. Suomeen lähti mukana pieni autokuume.

Suosittelemme kohdetta lapsiperheille ja teemapuistoista innostuneille.

Kokonaisarvio: Tänne voisi vaikka vielä palata.