Krabi 2018

Thaimaa, 13.3.-28.3.2018

Matkareitti: Helsinki – Krabi – Helsinki
Lento: suora, Finnair, 664,90 €/hlö (****)
Majoitus: Deevana Plaza – Krabi Aonang (2x2hh), viihtyisyys ****, esteettömyys **** (hinta € 781,29/huone, aamiainen kuuluu hintaan)
Matkaryhmän koko: 6 hlöä, Sampo, Saila & Sävel + 2 avustajaa, Sailan äiti
Matkatavarat: 2 sähköpyörätuolia, laukut, hoitotarvikkeet, rampit
Kuljetukset: tila-auto, omat rampit mukana (hinta lentokenttä-hotelli n. 30e/suunta)
Sää: lämpötila keskimäärin + 30, koko ajan kuuma, illalla lämmin
Nähtävyydet:
– Aonang Beach
– The Mud Crabs Sculpture
– Krabi Town
– Night Marketit

Halusimme vielä keväällä päästä Thaimaan lämpöön. Parin viikon matka-ajankohdaksi valitsimme maaliskuun puolivälin. Tuntuikin hyvältä lähteä tuolloin, sillä talvi olisi jo silloin taitettu. Hua Hin ja Phuket oli jo nähty, joten oli vähän vaikeaa päättää kohdetta. Päädyimme Krabiin suorien lentojen vuoksi.

Tällä kertaa matkan tarkoituksena oli vain laiskotella. Mitään ei tarvinnut nähdä, joten rennosti pystyi vain katsomaan ympärilleen ilman aikatauluja. Toki joitakin kohteita nähtiin, mutta pääasiassa pysyimme hotellin läheisyydessä.

Lennot otimme Finnairilta ja kuten aiemminkin yhtiön kanssa kaikki sujui upeasti. Emme löytäneet mitään ratkaisua kuljetuksiin ennen matkaa, joten otimme 3 metrin luiskat mukaan ja lähdettiin vaan. Pohdittiin ratkaisua sitten lentokentällä. Aika nopeasti löydettiin sopiva van, johon saimme ängettyä itsemme. Emme olisi kuitenkaan pärjänneet ilman omia luiskia. Tyttäremme tärkeä laukku katosi mystisesti lentokentälle emmekä saaneet sitä koskaan takaisin.

Hotellimme Deevana Plaza oli hyvin viihtyisä ja esteetön. Hotellin sisäpihalla oli erittäin suuri uima-allas joka ylettyy käytännössä joka puolelle. Hotellissa olisi ollut mahdollisuus huoneeseen josta pääsee suoraan uima-altaaseen. Nämä eivät kuitenkaan olleet esteettömiä. Hotelli sijaitsi kadun päässä, jonka varrella oli ravintoloita, hierontayrityksiä, pieniä kauppoja ja apteekkeja. Ihan vieressä oli myös Night Market.

Haastava juttu oli löytää Sampolle tarvikkeita hengityslaitteeseen. Ne loppuivat ja oli löydettävä lisää. Mentiin yhteen apteekkiin tai terveyskeskukseen niin aina ohjattiin seuraavaan jne. Lopulta piti kirjautua sairaalaa, jotta saimme sieltä hakea oikeita tarvikkeita. Samalla matkalla kävimme myös Krabi Townissa. Näimme rapupatsaan, joka on yksi nähtävyys. Lisäksi kävimme eräällä Night Marketilla. Keskustassa oli paljon hienompia ravintoloita, mutta ei juuri nähtävää.

Kyydit hoituivat hotellin kautta loppujen lopuksi parhaiten. Saimme myös tilavamman auton, josta oli otettu taaimmaiset penkit pois. Sekä reissu Krabi Towniin että paluu lentokentälle hoidettiin hotellin kautta. Saimme hyvää palvelua ja kadonnutta matkalaukkuakin jäljitettiin moneen otteeseen. Muita parhaita puolia hotellissa oli lasten uimakulu ja todella monipuoliinen leikkihuone, jota tyttö jäi eniten kaipaamaan. Invahuone oli todella toimiva ja siellä mahtui koko perhe pyörimään.

Suosittelemme vastaavanlaista matkaa perheille, jotka haluavat vain rentoutua.