Phuket 2019

Phuket, Thaimaa 17.3.-31.3.2019

Matkareitti: Helsinki-Vantaa – Phuket – Helsinki-Vantaa (682,84 €/henkilö)
Seurue: Sampo, Saila, Sävel ja kolme avustajaa
Paikka: Surin Beach
Majoitus: Novotel Surin Beach Resort -perhehotelli (2 921,85 €/13 vrk) (esteettömyys: 4 ja viihtyisyys: 4)
Nähtävyydet: hiekkaranta, minigolf, Jungceylon -kauppakeskus

Vuoden pitempi matka on tehty perinteisesti talvella. On hyvä päästä lämpimään ennen kevättä. Niin sitten kotosalla voi odottaa jo kesää matkan jälkeen. Päätimme palata taas Thaimaahan ja Phuketiin. Emme menneet suositulle Patongille vaan kohde oli huomattavasti rauhallisempi Surin Beach. Se tuntui helpoimmalta lapsiperheelle ja kauko-itä on takuulämmin myös talvella. Tällä kertaa kohde valittiin niin, että se oli lapsiystävällinen ja mistään ei tarvitsisi stressata. Hotelli oli Novotel Surin Beach Resort.

Phuketin kansainväliseltä lentokentältä oli noin puolen tunnin matka Suriniin. Se hoidettiin tavallisella tila-autolla. Auton takatilassa on sen verran tilaa, että mukanamme olevilla 3 m irtoluiskilla autoon pääsee sisään hyvin. Aiemmilta vuosilta viisastuneina emme enää Thaimaan reissuilla edes vaivaudu etsimään ns. inva-autoa. Niitä ei juuri ole ja jos niitä onkin, ne ovat kalliita. Tällä kertaa kenenkään laukkuja ei jäänyt lentokentälle.

Novotel Surin Beach Resort oli perhelomakeskus, joka tarjosi majoituksen lisäksi paljon aktiviteetteja. Hotellissa oli isot uima-altaat ja kaksi kunnon vesiliukumäkeä. Altaat oli sijoitettu fiksusti siten, että toisessa päässä oli rauhallista ja toisessa päässä oli vesiliukumäet ja tilaa lapsille riehua vedessä.

Hotellissa oli 5 ravintolaa; kaksi allasravintolaa, yleisravintola, sushibaari ja pubityyppinen ravintola. Näissä emme juuri asioineet, sillä hotellin ulkopuolella sai ravinnot ja juomat huomattavasti halvemmalla. Isoimmassa ravintolassa oli joka ilta erilainen teemaillallinen. Noutopöydillä oli teemaan sopivia ruokalajeja. Osallistuimme kerran sushi-illalliselle. Hotellissa oli myös jäätelöbaari, mutta jäätelöt söimme Family Martissa tai 7 Elevenissä.

Novotelin huone oli tilava. Ovesta tultiin isoon olohuoneeseen, josta oli pääsy parvekkeelle, makuuhuoneeseen ja wc/suihkutilaan. Makuuhuone oli sopivan suuri 4 ihmiselle, mutta wc-tilaan Sampo ei sähköpyörätuolillaan mahtunut ovesta. Suihkuun pääsi hyvin suihkutuolilla. Meillä ei ollut invahuonetta, koska tällöin emme olisi saaneet 4 henkilöä samaan huoneeseen.

Hotelli tarjosi monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Pizzanpaistoa, kasvomaalausta, vaahtoallasbileitä ja kisoja oli tarjolla. Lisäksi hotellissa oli elokuvateatteri, jossa pyöri aivan tuoreitakin elokuvia. Osallistuimme kerran musavisaan ja muutaman kerran bingoon. Toiseksi viimeisenä iltana satuimme voittamaan bingon. Palkintona oli jättipizza, josta riitti koko seurueelle ns. ”viimeinen ateria”.

Meri oli lähellä. Muutaman kerran kävimme siellä uimassa. Ranta ei tosin ollut kauhean esteetön, joten suurimman nautinnon sai touhusta tyttäremme. Yhtenä päivänä kävimme myös snorklaamassa. Löysimme 2 km päästä matkan ”jackpotin”. Lähellä oli täysin esteetön minigolfpaikka. Täällä vierailimme 2 kertaa, joista toisen kerran norjalaisperheen kanssa, johon olimme tutustuneet hotellilla. Minigolfpaikasta sai myös edullisesti ravintolaruokia ja juomia.

Asuinalueemme oli Thaimaan mittapuulla yllättävän esteetön, joten lähellä pääsi mukavasti liikkumaan. Olipa siellä myös yksi esteetön kauppa, Family Mart.

Suosittelemme Surinia lapsiperheille ja rennosta matkailusta pitäville.