Phuket 2020

Phuket, Thaimaa 17.2.-17.3.2020

  • Matkareitti: Helsinki-Vantaa – Phuket – Helsinki-Vantaa (635€/henkilö)
  • Seurue: Sampo, Saila, Sävel, pikku-ämmi ja isoämmi ja avustajat
  • Paikka: Karon Beach
  • Majoitus: Phuket Orchid Resort -perhehotelli (4 050€/28 vrk/4hh) (esteettömyys: 4 ja viihtyisyys: 5)
  • Majoitus avustajille ja isoäideille: JJ Guest House 920€/28vrk/3hh (esteettömyys 2 ja viihtyisyys: 3)
  • Nähtävyydet: hiekkaranta, Dino park minigolf (ei pyörätuolille), night market, herkkupuoti ja leikkipuistot rannalla.

Tänä vuonna juuri ennen koronakriisiä ehdimme tehdä yhden matkan. Tämä suuntautui nyt viidettä kertaa Thaimaahan ja kolmatta kertaa Phuketiin. Kohteemme oli Karon Beach. Matkasta teki erilaisen seikka, että matka-aika oli kokonaisen kuukauden tällä kertaa.

Tarkoitus ei ollut lähteä pelkästään huvimatkalle vaan kokeilimme miltä tuntuu tehdä etätöitä sieltä käsin. Koska matka oli niin pitkä, vaati se enemmän suunnittelua. Sampo tarvitsi mukaan 4 avustajaa, joista 2 lähtisi mukaan ja vaihto tehtäisiin keskellä matkaa. Tarvittiin myös huomattavasti enemmän Sampon hoitotarvikkeita ja ravintoliuoksia. Sailalle lähti mukaan oma avustaja koko kuukaudeksi. Matkaseurueeseen kuului myös Sailan äiti ja äidin äiti. Eli neljän sukupolven irtiotto talvesta.

Avustajat ja äidin äidit majoittuivat JJ Guest housessa, jossa oli kylpyhuone ja ilmastoitu makuuhuone jääkaapilla. Perheemme majoittui viereiseen Orchid Resortiin, jossa huoneen lisäksi palveluun kuului aamiainen, uima-altaita, kuntosali ja lasten klubi. Koko seurue pääsi nauttimaan resortin helppoudesta, koska mitään rannekkeita tai muuta valvontaa altailla oleskeluun tai muuhun ei tarvittu. Pihitravels periaatteet pääsivät kukoistamaan. Varmasti päiväajasta 80 % koko reissussa vietimmekin altailla pelaten korttia, ristikoita ratkoen, napostellen tai uiden.

Avustajat reissuun oli Sampon suhteellisen helppo löytää. Mukaan oli lupautunut 2 vakiomatka-avustajaa ja 1 päiväavustaja. Vain yhden rekrytoinnin joutui tekemään, mutta löytyikin huipputyyppi mukaan. Sampo laati kaikki avustajien työvuorot etukäteen koko kuukauden ajalta. Avustajien oli näin helppo sopeutua matkaan. Piti olla tarkkana varsinkin avustajien vaihtopäivänä. Vaihto piti toteuttaa siten, ettei aika ilman avustajaa venynyt liian pitkäksi. Kaikki meni suunnitelmien mukaan.

Karon Beach oli hiukan vilkkaampi ympäristö kuin edellisvuoden Surin Beach. Lähellä oli baarikatu ja paljon ravintoloita. Ranta oli puhtaampi ja ehkä vähemmän aallokkoinen. Aallokkoisuudesta emme ole aivan varmoja, koska myös säät saattoivat suosia. Emme ymmärrä trooppisia rannikoita vielä tarpeeksi. Ja reissun lopussa Saila yritti mennä aallokkoisessa tuulessa uimaan, mutta se oli jo lähes kohtalokasta. Allasalueella oli rennompaa ja turvallisempaa päästä veteen.

Suurin osa ajastamme meni resortilla hengaillessa. Ei ollut tarvetta lähteä liikenteeseen muuten kuin syömään, ostoksille tai jäätelölle. Hotelli tarjosi tarpeeksi, jotta siellä viihtyi. Kun lapsen ehdoilla mentiin ja uiminen oli tärkeintä, niin puitteet siihen oli täydelliset. Teimme vain kaksi pitempää retkeä edelliseltä vuodelta tuttuun minigolfpaikkaan.

Lähelläkin oli minigolf paikka nimeltä Dino Park. Sitä ei kuitenkaan voi suositella kuin käveleville sukulaisille. Paikka oli täynnä upeita hirmuliskoja ja kivikautista teemaa sekä portaita ja muita kiviesteitä. Paikan läpi kulkuun sai myös ostaa halvempi ”kävele läpi” –lippuja, jos et ole kilpailuhenkinen, mutta haluat ihastella paikkaa. Paikan edessä olevaan Kiviset ja Soraset –teemaiseen ravintolaan pääsi pyörätuolilla ja vietimmekin yhden illallisen perheenä siellä.

Pihitravels vinkki kohteesta: Et halua maksaa aurinkomatkojen hulppeaa hintaa kohteesta, mutta haluaisit Thaimaahan ja hotelliin, jossa lapsi viihtyy. Aurinkomatkojen esitteessä hotellista mainitaan, että kohteessa saattaa olla suomenkielinen lastenohjaaja. Resortissa on kids club, mutta suomenkielistä ohjaajaa ei ollut edes hiihtolomaviikoilla. Eipä sellaista edes kaivattu. Lapset ystävystyvät altailla helposti ja kids clubin henkilökunta piti erinomaista huolta lapsista – kiperän paikan tullen vaikka Google Translatorin avulla.

Suosittelemme vastaavaa matkaa kaikille Suomen talvea inhoaville kohtalon tovereille.