Teneriffa 2016

Teneriffa (Puerto de la Cruz) 7.-14.2.2016

 • Matkareitti: Helsinki –Teneriffa (eteläinen) – Helsinki
 • Lento: Finnair (arvio: ****), ostettu Apollomatkojen kautta (hinta 400e/aikuinen, alle 3 v. ilmainen)
 • Majoitus: Aparthotel Bellavista Mirador (2hh+lisävuode). Viihtyisyys ***, esteettömyys *** (hinta 462e, ei aamiaista)
 • Matkaryhmän koko: Saila & Sävel + avustaja
 • Matkatavarat: sähköpyörätuoli, lastenvaunut ja tavalliset laukut
 • Taksin sai lennosta*** VW Caddy tyyppinen auto, johon mentiin sähkärillä takakoppiin (hinta 80e/suunta)
 • Sää: lämpötila keskimäärin +18, tuulista jatkuvasti ja illalla viileää
 • Nähtävyydet:
  – Loro Parque (hinta 46e sisältäen lounaan!)
  – Ystäväperhe
  – Kasvitieteellinen puutarha (hinta 3e/hlö)
  – Orkideapuisto (Sitio Litren kartanon alueella) (hinta 4,75e/hlö)
  – Karnevaalien kulkueet

 

Otimme äkkilähdöllä lennot ja Booking.comista edullisen esteettömän hotellin. Tarvitsin kipeästi lämpöä ja taukoa lapsen talvivaatteiden kanssa taistelussa. Matka oli kasattu nopeasti, mutta täytti toiveemme. Tärkeintä oli, että ystäväni saapui perheensä kanssa samaan kaupunkiin Las Palmasin kautta. Saimme viettää vähälumisen viikon hyvässä seurassa.

Äkkilähtö oli matkan säästö. Hotelli oli myös edullinen. Heikot valmistelut puolestaan tekivät matkasta vähemmän pihin. Suureksi menoeräksi koitui taksi. Lento oli Teneriffan eteläiselle lentokentälle, josta jouduin ottamaan taksin päästäkseni saaren pohjoisosassa sijaitsevaan Puerto de la Cruziin. Sinänsä invataksi ei ollut tavallista taksia kalliimpi, mutta matka oli todella pitkä (noin tunnin). Myös paluu piti tehdä samalla tavalla.

Hotelli oli edullinen, muttei kovin virikkeellinen pienelle lapselle. Uima-allas oli kylmä ja muuta touhuttavaa ei juuri ollut. Onneksi kävelymatkan päässä oli leikkipuisto. Hintaan ei kuulunut aamiaisia, mutta huoneessa oli keittonurkkaus ja lähellä iso supermarketti, josta sai edullisesti ruokatarpeet. Valmistimme Sävelelle lounaat huoneistossa ja illallista nautimme porukalla jossain ravintolassa. Pieniä ostoksia teimme ja kävin hieman edullisemmin kampaajalla. Hintatasosta kyllä huomasi, että turistit ovat tottuneet maksamaan.

DSC00981

Itse Puerto de la Cruzin keskusta oli pidemmän mäkimatkan päässä hotellilta. Sähkärillä se taittui hyvin eikä kävelyseurakaan valittanut. Tosin lähes päivittäinen retki suoritettiin vain kerran. Kävimme keskustassa syömässä, seuraamassa karnevaalien kulkuetta ja ihmettelemässä mustahiekkaista rantaa. Sieltä lähti myös ilmainen ”juna” Loro Parqueen. Sähkärillä ei päässyt junaan. Ajoin hotellilta kuitenkin yhtä nopeasti puistoon kuin muu matkaseurue käveli junalle ja tuli autoteitä pitkin puistolle. Kävelytiet tällä matkalla olivat kuitenkin osittain hieman haasteellisia sähkärin leveydelle.

Loro Parquessa oli upeat delfiini-, merileijona- ja valasnäytökset. Niistä nauttimista kuitenkin varjostaa tieto, ettei eläimiä ole tarkoitettu tuollaisiin olosuhteisiin. Puisto oli hyvin esteetön ja siellä oli mukava kierrellä. Yhtä esteettömiä eivät olleet kasvitieteellinen puutarha ja orkideapuisto, mutta niihin pääsikin pyörätuolilla ilmaiseksi. Lapsi tykkäsi niissäkin tallustella, mutta äidin perässä pysyminen ei ollut niin helppoa. Parhaiten taisi lapselle näistä jäädä mieleen koikarppien syöttäminen.

Puerto de la Cruzissa viihtyi ja tekemistä löytyi joka päivälle tarpeeksi pienten lasten kanssa. Sää oli kuitenkin pettymys, koska tuulitakin pukemiseen jouduttiin monesti turvautumaan.

Suosittelen kohdetta hyvä kuntoisille / sähkärin käyttäjille, jotka eivät jaksa vain istua rannalla tai altaalla. Jos et pelkää kylmää tuulta!

Kokonaisarvio: Tulipahan nähtyä.