Frankfurt 2013

Saksa 30.5.-5.6.2013

Matkareitti:

 • Helsinki – Frankfurt – Helsinki

Lentoyhtiö:

 • Finnair ***** (200e/hlö)

Majoitus:

 • Leonardo Hotel Heidelberg, viihtyisyys ****, esteettömyys *** (60e/yö/2hh)
 • Meininger Hotel Frankfurt/Main Messe, viihtyisyys ***, esteettömyys **** (75e/yö/4hh)

Matkaryhmän koko:

 • 4 henkilöä (Saila, Sampo, 2 Sampon avustajaa) + Heidelbergissä koko joukkue seurana

Matkatavarat:

 • 1 sähköpyörätuoli, 2 pelituolia, suihkutuoli, laukkuja

Julkinen liikenne:

 • raitiovaunut***
 • junat*

Sää:

 • vaihteleva, parhaimillaan lämmin +20 ja välillä satoi rankasti koko päivän

Nähtävyydet:

 • Roemer Cup 2013 -turnaus
 • Main-joen ranta
 • Frankfurtin katedraali
 • Römer-aukio
 • Frankfurtin keskusta

Matkabudjetti:

 • n. 700 euroa/tyyppi (sis. lennot + majoitus Frankfurtissa + turnausmajoitus, -kuljetus ja -illallinen).

(*= selvittiin hengissä, **=seikkailuhenkiselle, ***=kelpaa, ****=vaativampaankin makuun, *****=loistava)

Tämä reissu oli ensisijassa turnausmatka. Lähdimme Helsinki Outsidersin parhaiden pelaajien ja valmentajien kanssa kullan hakuun. Nyt oli tarkoitus parantaa parin vuoden takainen toinen sija parhaaksi.

DSC00520_640x480
Helsinki Outsiders

Lensimme parissa erässä suoialla lennoilla Frankfurtiin. Kisajärjestäjät hoitivat kuljetuksemme hotellille Heidelbergiin. Kaikki oli hienosti järjestetty ja jengimme oli mahtavin. Majoitus oli toimiva, mutta käytössämme ei ollut yhtään invahuonetta. Emme tiedä oliko hotellissa sellaisia. Joukkueemme sai muutaman vesivahingon aikaan, koska kylpyhuoneissa oli suihkukorokkeet, joihin kaikki invat eivät kyenneet nousemaan. Aamupala oli ruhtinaallinen ja hotellilta oli kävelymatka pelipaikalle. Syödäkseen saimme paljon kebabia paikallisista kuppiloista halvalla.

Pelit olivat pääasia reissun kolme ensimmäistä päivää. Alkuerät olivat helpohkoja isännille hävityn avausottelun jälkeen. Välierässä saimme jo hyvää vastusta hollantilaiselta GB Bulls joukkueelta. Pääsimme odotetusti finaaliin isäntäjoukkuetta eli Torpedo Ladenburgia vastaan. Se oli täyttä draamaa. Olimme johdossa, tasoissa, häviöllä ja varsinaisen peliajan lopussa tasoissa 4-4. Ottelu meni jatkoajalle, jossa kultainen maali ratkaisee. Pyöritimme ja hyökkäsimme kunnes pienestä virheestämme yksi torpedo pääsi vastahyökkäykseen ja teki maalin. Viimeisen päivän juhlaillallinen meni meiltä melko masentuneissa fiiliksissä.

DSC00648_800x480

Osa pelaajista palasi seuraavana päivänä kotiin. Me ja yksi ystävämme jäimme vielä muutaman päivän lomalle Frankfurtiin. Siirryimme tuolien ja tavaroiden kanssa kätevästi raitiovaunuilla ja junalla uuteen majapaikkaan. Meininger Hotel Frankfurt oli edullinen ja nuorekas hostellityyppinen kerrostalo. Pääsy huoneisiin oli esteetön ja kylpyhuone suihkuineen tilava. Hotellilta oli lyhyt matka juna-asemalle ja raitiovaunupysäkille, jolla pääsi kätevästi keskustaan.

DSC00637_320x340

Keskusta oli suht pienellä alueella ja siellä oli helppo liikkua. Römer-aukiolla oli mukulakiviä, mutta pieni asfaltoitu polku johdatti pyörätuolin helposti siitä läpi. Main-joen rannalla evästimme ja ihmettelimme tulvivaa rantaa.

Katedraali oli perus goottilainen järkäle. Parasta invalle oli vieressä sijaitseva seurakuntakodin invavessa. Vessoja ei näet muuten ollut hirveästi esteettömästi saavutettavana.

DSC00642_640x480
Römer-aukio

Ostoskeskuksesta jäi mieleen esteetön ratkaisu. Siellä ei ollut pakko käyttää hissiä vaan yhtenäinen luiska vei kerroksesta toiseen aina ylös asti. Muutenkin shoppailu oli helppoa pääkadun varrella.

DSC00652_640x480
Mein-joki

Junailu tuntui niin helpolta kunnes olimme palaamassa kotiin. Lentokentällä aseman ja junan oven välillä olikin yllättäin yli 30 cm pudotus. Meillä olisi ollut ramppi, mutta kun oli kiire jäädä pois, ei sitä ehditty kaivaa esiin. Sampon hegityskoneen letku irtosi pudottautmisrytäkässä, joten arvio junista on * = selvittiin hengissä. Lentokenttävirkailijaksi vielä kruunautui virkaintoinen henkilö. Hän ei olisi antanut Sampon käyttää lentokentän tuolia, koska halusimme lisätä siihen oman niskatuen. Se kuulemma oli turvallisuusriski. Ratkaisuna kenttähenkilökunta ei saanut työntää tuolia vaan ainoastaan avustaja. Tämän sopan setviminen teki kotiinpalusta makean.

Suosittelemme Frankfurtia lyhyelle reissulle, jos pitää kaupunkilomista. Viikoksi siellä ei riitä nähtävää.