Hua Hin 2015

Thaimaa 21.11.-5.12.2015

Lentoreitti: Helsinki – Bangkok – Helsinki

Lentoyhtiö: Finnair (arvio *****). (Hinta 690e/hlö)

Majoitus:

  • Huvilat: Villa Coconut ja Si Daeng (viihtyisyys *****, esteettömyys *****). Hinta 13 yötä 700e/hlö, kun asuntoon majoittui 5 aikuista.

Matkaryhmän koko:

  • 12 henkilöä (me ja tytär, 2 Sampon avustajaa ja Saila avustaja + 3 ystävää, 1 lapsi ja 2 avustajaa)

Julkinen liikenne:

  • ei kokeiltu, esteellinen

Sää:

  • erittäin lämmin, kuuma, trooppinen

Nähtävyydet:

  • Hutsadin Elephant Foundation
  • Khao Takiabin temppeli ja ranta
  • Cicada Market
  • Soi 88, food court
  • kaikki night marketit

Matkabudjetti: n. 1600 euroa/tyyppi (lennot + majoitukset + muut kulut)

(*= selvittiin hengissä, **=seikkailuhenkiselle, ***=kelpaa, ****=vaativampaankin makuun, *****=loistava)

Kuinka voi päästä marras-joulukuun pimeyttä ja kylmyyttä karkuun? Täytyy tietenkin lähteä vähän kauemmas. Taatun lämmön saavuttaa ainakin Kaukoidässä. Vaikka ajattelimme, ettemme halua Thaimaahan. Oli se seuraava kohteemme.

Päätös lähteä oli kuitenkin helppo, sillä lähdimme kaveriporukalla matkaan. Toisaalta halusimme helpon löhöloman, jolla esimerkiksi tyttäremme saisi uida sydämensä kyllyydestä. Pihitravelsin toiminnasta poiketen valitsimme ns. valmismatkan, jonka tuottajana toimi Matka-Agentit Oy. Tällä säästimme myös lentojen, majoituksen ja kyyditysten etsimisen vaivan.

Thaimaan Hua Hinissa eräs hollantilainen pariskunta vuokraa esteettömiä loma-asuntoja ja tarjoaa esteettömiä lomapuitteita. He tuntevat hyvin pyörätuolimatkustajien tarpeet. Ryhmällämme oli siis vuokrattuna 2 upeaa esteetönt huvilaa.

Lentokenttähässäkän jälkeen meitä oli vastassa kaksi esteetöntä autoa kuljettajineen, joilla koko ryhmä saatiin siirrettyä Bangkokista Hua Hinin huviloille. Matkaa kaupunkien välillä on n. 300 km. Nämä autot olivat käytettävissämme maksua vastaan koko matkan ajan. Thaimaan liikenne on vilkasta ja autoja sekä moottoripyöriä/skoottereita on lukuisia.

Huvilat osoittautuivat erittäin toimiviksi. Makuuhuoneita oli kolme, joista yksi oli erittäin iso. Isoin huone oli varustettu sähköisillä sängyillä ja huoneen yhteydessä esteetön kylpyhuone. Lisäksi huoneistossa oli 1 pienempi wc, olohuone ja keittiö. Ulkopuolella oli hieno terassi ja mikä tärkeintä oma uima-allas allasnostimineen.

altaalla01_576x768

altaalla02_1024x768

Matkan hintaan kuului sisäkkö, joka huolehti talon siisteydestä ja pesi pyykkiä. Koska kaupassa käynti oli melko työlästä, sisäkkö hoiti myös ostokset kun maksoi etukäteen. Sisäköstä oli suuri apu, sillä muuten paljon aikaa olisi tuhlautunut taloudenhoitoon.

Hua Hinin teillä ei ole jalkakäytäviä, joten liikkuminen oli tehtävä tien reunaa kulkien. Alkushokin jälkeen liikkuminen sujui pienempiä teitä ihan hyvin. Toisaalta ison tien ylittäminen oli vaarallista ja lähes mahdotonta ilman viranomaisen apua. Koetimme parhaamme mukaan vältellä tätä. Aina välttely ei ollut mahdollista, jos halusi päästä tiettyyn kohteeseen.

Lyhyen automatkan päässä oli mukava esteetön Khao Taklabin ranta, jonka hiekka kannatteli myös sähköpyörätuolia. Huvilalta pystyi ottamaan mukaan isoilla pyörillä varustetun rantatuolin. Tuolin saattoi sitten vetää lähelle aaltoja. Myös rannalta oli mahdollisuus saada rantatuoli ihan veden varaan.

biitsi01

biitsi02

biitsi03

Oli järkevää yhdistää rantapäivään temppelialue apinoineen. Paikan apina olivat hyvin röyhkeitä ja pelottomia. Niitä oli paljon. Apinat ovat valmiina nappaamaan mitä tahansa saavat haltuunsa. Ne eivät sinällään olleet aggressiivisia, vaikka saattoivatkin uhitella. Yksi pienempi apina tosin sattui puremaan Sampoa varpaasta.

temppeli01_1024x768

temppeli02_1024x768

temppeli03_576x768

Yksi upeimmista paikoista Hua Hinissa on Hutsadin Elephant Foundation. Paikka on tietynlainen turvapaikka huonosti kohdelluille elefanteille. Kävijöillä on mahdollisuus olla lähellä norsuja ja mm. syöttää niitä banaaneilla. On mahtavaa päästä noin suuren otuksen viereen. Herättää kunnioitusta. Hellyttävin eläin Hutsadinissa on ”pieni” elefantin poikanen, joka halaa kärsällään. Alue on hyvin suunniteltu esteettömäksi.

elefantit01

elefantit02

elefantit03

elefantit01

Ruoka Hua Hinissa on halpaa kuten muuallakin Thaimaassa. Lukuisat pienet katukeittiöt tarjoavat herkullisia aterioita. Soi 88:n food court on laaja alue, jossa on varmasti viitisen kymmentä eri ruokakojua. Valittavana on niin thai, japanilaista-, intialaista, aasialaista kuin eurooppalaista keittiötäkin. Syömisen ohella voi nauttia livemusiikista.

Mainitsemisin arvoinen on myös Cicada, joka on myös tori. Alueella on paljon erilaisia myyntikojuja, ruokapaikkoja ja siellä järjestetään myös konsertteja.

nightmarket_576x768

Suosittelemme tällaista matkaa kaikille, jotka haluavat päästä helpolla ja haluavat takuun lämmöstä.

Villa, jossa majoituimme oli huikea. Alueella liikkuminen oli aika ajoin hankalaa. Lämmön vuoksi Thaimaahan voisi palata, muttei välttämättä Hua Hiniin.