Kreeta 2014

Kreikka, Malemen kylä 1.-8.5.2014

Matkareitti:

 • Helsinki – Hania – Helsinki

Lentoyhtiö:

 • Finnair ***** (sis. valmimatkaan yht. 550e/vko/hlö)

Majoitus:

 • Maleme Imperial (yksiö, jossa keittonurkkaus ja parvekkeella poreallas, lisävuoteella).
 • viihtyisyys ****
 • esteettömyys ***

Matkanjärjestäjä:

 •  Aurinkomatkat ***

Matkaryhmän koko:

 • 4 henkilöä (Saila, Sävel (4kk), Sailan äiti ja hänen miesystävä)

Matkatavarat:

 • 1 sähköpyörätuoli, lastenrattaat, turvakaukalo ja laukut

Julkinen liikenne:

 • ei kokeiltu, busseihin ja turistijunaan olisi ehkä päässyt omalla rampilla

Sää:

 • lämpötila päivisin lämmin +20, mutta mereltä tuuli kovaa ja kylmästi joka päivä

Nähtävyydet:

 • ranta
 • viinitarhat

Matkabudjetti:

 • n. 550 euroa/tyyppi (sis. lennot + majoitus + illallisen listalta jälkiruokineen).

(*= selvittiin hengissä, **=seikkailuhenkiselle, ***=kelpaa, ****=vaativampaankin makuun, *****=loistava)

Tämä oli ensimmäinen valmismatka PihiTravels aikana. Sampo ei lähtenyt reissuun mukaan, joten tällaiseen valmismatkaan uskalsi lähteä. Tuoreelle äidille valmismatka oli helppo ratkaisu. Kaikki tuli yhdellä varauksella: lennot, majoitus, kuljetukset ja ruoka. Tietysti jouduin matkayhtiöltä varmistamaan, ettei hotellissa ollut portaita sekä hinnat lentokenttäkuljetukseen. Sen tarkempia varmisteluita en omalta osaltani tarvinnut. Tämä menee PihiTravelsina, koska kyseessä oli äkkilähtö ja hinta oli todella huokea huomioiden, että siihen sisältyi jokaiselle päivälle illallinen alku- ja jälkiruokineen.

Kreeta_01-08052014 (18)_360x480

Jos Sampo olisi ollut mukana, olisi ollut paljon ongelmia. Lentokenttäkuljetuksen auto eli saaren ainoa invataksi olisi ollut Sampolle liian matala. Minun pääni hipoi kattoa pyörätuolissa istuessa. Hotellin luiskat olivat todella jyrkät. Minun väkivahvaakin tuolia piti hieman tuupata, koska marmorikivet olivat niin liukkaat. Hotellin hissiin Sampo ei olisi mahtunut. Minun tuolini mahtui siihen juuri ja juuri niin, että varpaat olivat kiinni seinässä ovien sulkeutuessa. Toisessa rakennuksessa hissi oli rikki ollut jo pidemmän aikaa eli korjaus ei kuulemma ollut hissien suhteen nopeinta. Huone oli tilava, mutta kylpyhuoneessa oli amme. Sampon suihkussa käyminen olisi aiheuttanut vähintään tulvan huoneistoon.

Kreeta_01-08052014 (12)_640x480

Näistä lähes esteettömyyksistä minun ei tarvinnut välittää, koska tuolini on niin sutjakkaan kokoinen ja selviydyn millaisessa portaattomassa ympäristössä vain. Vain yhdestä jäi paha maku: lentokenttäkuljetus. Ensinnäkään siihen ei mahtunut mukaan edes oma pien tyttäreni turvakaukalossa, vaikka tiedettiin, että matkustan hänen kanssaan. Lisäksi kuljetuksen hinta tuntuu ryöstöltä, koska matkayhtiö lupaa maksaa toisen suunnan. Kun kyselin kuskilta hintaa Haniaan, oli hinta menopaluuna sama kuin nyt lentokenttäkuljetus yhteen suuntaan Aurinkomatkojen laskuttamana. Hania sijaitsee hotellista suunnilleen yhtä kaukana kuin lentokenttä. Paluukuljetuksessa oli lisäksi toinen pyörätuoli viereisestä hotellista kyydissä, koska tämä saaren ainoa invataksi ei olisi kaikkia ehtinyt heittää kentälle samalle lennolle. Kuka tässä voitti? Invataksi vai matkayhtiö?

Kreeta_01-08052014 (43)_640x480

Kreeta_01-08052014 (46)_640x480

Muuten loma oli juuri niin rentouttava kuin äitiyslomaileva oli toivonutkin. Neljän kuukauden ikäinen vauva nukkui lähes koko lennot eikä potenut mitään nousuista taikka laskuista. Mukana ollut mummo hoiti lasta välillä. Pääsin käymään hotellin kuntosalilla sekä lukemaan hetkittäin kirjaa aurinkoon. Valmis illallinen kruunasi rentouttavan päivän. Listalta valitut annokset eivät jättäneet nälkäisiksi. Loppuviikosta alkupaloja ei vain pystynyt syömään, kun tiesi millaiseen ähkyyn koko ateria saattoi johtaa.

Kreeta_01-08052014 (44)_640x480

Sää olisi saanut suosia paremmin. Mereltä tuuli kylmästi, mikä teki auringosta petollisen ja uimisesta altailla mahdottoman. Tuulettoman ja varjoisan paikan löytäminen oli hieman haastavaa, joten usein päädyimme pelaamaan korttia hotellin minigolf radalle. Onneksi minigolfaajia ja hotellin asukkaita oli melko vähän. Turistikausi oli vasta alkamassa. Uimisen korvasi ihana 37-asteinen poreallas parvekkeellamme. Ilta-auringossa tyttö pääsi kokeilemaan vauvauinnin tekniikoita.

Kreeta_01-08052014 (77)_640x480

Mukavinta lomalla oli työnnellä rattaita viini- ja sitruunatarhojen läpi. Loma on aina loma, kun saa syödä jäätelöä ja pelata korttia.

Kreeta_01-08052014 (71)_640x480

Suosittelen vastaavia äkkilähtöjä niille, joille esteettömyys ei ole 8 asteen kulmassa olevia ramppeja